Крем супа от домати с царевица и джинджифил
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Лукът и чесънът се почистват и нарязват. Запържват се в зехтин до омекване.
-
Морковите се почистват и нарязват, след което се добавят към лука и чесъна.
-
Добавят се 60 мл вода и всичко се задушава 8-10 минути. Разбърква се внимателно, като се следи да не загори лукът.
-
Доматите се измиват и обелват. Нарязват се и се добавят към морковите, лука и чесъна.
-
Добавят се още 200 мл гореща вода и се разтварят бульоните.
-
Всичко се оставя да къкри до готовност на доматите.
-
Добавят се захарта, сол и черен пипер на вкус и се пасира.
-
Добавят се царевицата и джинджифилът, разбърква се внимателно и се сервира с пресни листа босилек.