Зелено

Маска и пилинг за лице с домати

23.07.2012г. / 13 29ч.
Вергиния Генова
Маска и пилинг за лице с домати

Да прибавим още една от нетрадиционните домашни маски с традиционни продукти – маска с домати.
Доматите съдържат органични киселини, витамин C и антиоксиданти.

Правейки си маска с домати кожата на лицето ни се омекотява, придобива по-голяма еластичност и свежест. Може да използваме доматите и като пилинг, така кожата по-лесно регенерира и изглежда в перфектно състояние – чиста и подмладена.

Обикновено към основния продукт на маската се слага нещо за сгъстяване и хомогенизиране.

За омекотяване на кожата – рендосвате един домат, добавяте един жълтък и малко брашно. Разбърквате, за да се получи хомогенна смес и нанасяте на лицето. Постоявате около 15-20 минути, след което измивате лицето и нанасяте хидратиращ крем.

Пилинг маска – за да си направите домашна пилинг маска отново трябва да сътворите консистенция, с която да може да масажирате кожата и да я ексфолирате.
Нарязвате домата на дребно, (без кожата) добавяте малко зехтин, кисело мляко и накиснати овесени ядки. Разбърквате добре и може да започнете масажа. След като приключите измивате с топла вода и нанасяте дневния си крем.

Знаейки полезните свойства на домата и познавайки своята кожа може да измислите и други маски с наличните ви продукти, но може да използвате и само домат. Натривате добре кожата на лицето с резен домат или налагате доматени парченца по цялото лице и стоите известно време. Ефектът отново ще бъде добър, стига разбира се да не е еднократно действие в грижата ви за лицето.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай